Roy Heethaar

Over mij

Roy Heethaar

Het oosten van het land kent weinig geheimen voor mij: ik ben geboren in het Gelderse Harfsen, ‘groot geworden’ in Deventer en eind 2020 verhuisd naar Oldenzaal.

Gelet op mijn passie voor schrijven en sport, was de aftrap van mijn journalistieke carrière precies op maat. Als verslaggever van het regionale amateurvoetbal voor de Stentor bezocht en beschreef ik talloze streek- en stadsderby’s in Deventer, Zutphen en Lochem, alvorens ik de transfer maakte naar de sfeervolle Adelaarshorst voor de rol van freelance Go Ahead Eagles-watcher.

Mijn hart ligt nog steeds bij de sport, en die liefde komt onder meer tot uiting in mijn podcast Vetkamppraat. Maar mijn interessegebied reikt verder dan de bal en het spel. Net als mijn journalistieke ervaring. Die varieert van het schrijven van reportages in de culturele hoek tot interviews en portretten van mensen uit het zakenleven. En van de functie eindredacteur tot coördinator.

Informeren en amuseren

Naast mijn werk als freelance journalist ben ik ook in te huren als tekstschrijver. Of het nou gaat om een referentieartikel over een afwateringssysteem of een interview met een topondernemer, ik zoek altijd naar een verhaal dat mensen boeit, inspireert of aanzet tot actie. Informeren en amuseren is het uitgangspunt bij elke tekst die ik schrijf.

Kwaliteit

Nog even terug naar de sport, naar mijn eigen uitspattingen op het voetbalveld. Op de zaterdagmiddagen bij sv Harfsen was ik afwisselend keeper en linksbuiten. Geen toeval, want deze posities lopen parallel aan mijn kwaliteiten als journalist en tekstschrijver.

Ik ben creatief en eigenzinnig als een vleugelaanvaller, maar tegelijkertijd perfectionistisch als een doelman. Daarnaast ben ik een beelddenker, overal en altijd aan het observeren en immer geboeid door menselijke gedragingen en drijfveren.

Wil je deze facetten graag terugzien in de teksten die jij voor ogen hebt? Ik sta vrij en neem graag je opdracht aan.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website.